16 Nisan 2020

159 Tane Film Önerisi

Filmler yeniden eskiye doğru sıralandı. Aynı yıla ait filmler ise ortalama puanı yüksekten düşüğe doğru ikincil bir sıralamaya sokuldu. Film poster resimleri ve tanıtım yazları The Movie Database'den alınmıştır. Ayrıca her film için gösterilmiş ortalama puan, yine aynı veritabanındaki puanlamadır.

İsimYılSüreOrt. PuanTür
The Platform (The Platform) 201995dk7.1Dram, Bilim-Kurgu
İzleyiciyi distopik bir geleceğe götüren The Platform, her katta bir hücrenin, her hücrede iki kişinin olduğu dikey bir hapishanede geçiyor. Her gün sadece iki dakika bu dikey hapishanenin en üst katından aşağı yiyecek gönderiliyor. Üst kattakiler yiyecekleri ele geçirmek için zamana karşı yarışırken, en alt kattakiler açlık içinde her geçen gün biraz daha vahşi, biraz daha radikal hâle geliyor. Filmde üst kattakilerin alttakilere göre daha iyi beslendiği bu hapishanedeki bir mahkûmun, herkese yeterince yemek ulaşması için sistemde değişiklik yapmaya başlamasıyla yaşanan olayları konu alıyor. (IMDB Sayfasına Git)
Captain Fantastic (Kaptan Fantastik) 2016118dk8.0Macera, Komedi, Dram
Ben Cash (Viggo Mortensen), ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ani ölümünün ardından bütün düzeni yerle bir olur, ve Ben, ailesini şehre getirmek zorunda kalır. Şehir medeniyeti içinde çocuklar şehirle, Ben ise ebeveynlik yöntemleri ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Çünkü Ben’in ebeveynlik anlayışıyla dünyanınki birbirine hiç benzememektedir. (IMDB Sayfasına Git)
Hidden Figures (Gizli Sayılar) 2016127dk8.0Dram, Tarih
Katherine G. Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) ve Mary Jackson (Janelle Monae) tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktadırlar. Uzay bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
The Man Who Knew Infinity (Sonsuzluk Teorisi) 2016108dk7.2Dram
Madras'da fakir bir ailenin çocuğu olarak doğup büyümüş, iyi bir eğitim almamış Srinivasa Ramanujan, matematiğe büyük bir ilgi duymaktadır ve çalışmalarını Cambridge Üniversitesi'ne gönderir. Bu çalışmalardan çok etkilenen G.H. Hardy genç dahiyi üniversiteye davet eder. Tüm hayatını geçirdiği ülkeyi ve sevdiği kadını geride bırakarak İngiltere'ye gelen Ramanujan, hem hiç alışık olmadığı akademik dünyaya alışmaya, hem de 1. Dünya Savaşı'nı tüm ağırlığıyla hisseden ülkede yabancı düşmanlığıyla mücadele etmeye çalışacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Sully (Sully) 201696dk7.1Dram, Tarih
Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikei ile yüz yüze gelecektir. Filmin başrolünde efsane oyuncu Tom Hanks yer alırken filmin yönetmenliğini ise Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood üstleniyor. Ayrıca filmin hikayesi Sulenberger ve Jeffrey Zaslow'un "Highest Duty" adlı kitabından uyarlandı. (IMDB Sayfasına Git)
The Nice Guys (İyi Adamlar) 2016116dk7.1Komedi, Suç, Aksiyon
1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March (Ryan Gosling) ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy (Russell Crowe) bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan Amelia isminde kayıp bir kızı bulmaları gerekmektedir. Amelia Kuttner (Margaret Qualley), ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountains’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur. (IMDB Sayfasına Git)
Wazir (Vezir) 2016103dk6.6Gerilim, Aksiyon, Suç, Dram, Gizem
Bir araya gelme ihtimalleri düşük iki kişi kaderin bir cilvesi olarak arkadaş olurlar. Bunlardan ilki antiterör ekibinde ve diğeri ise tekerlekli sandalyeye bağımlı gizemli bir geçmişe sahip bir satranç ustasıdır. Acımasız 'Wazir' onları mat etmeden, hayatlarının oyununu oynamak zorundadırlar. (IMDB Sayfasına Git)
Ex Machina (Ex Machina) 2015108dk7.6Dram, Bilim-Kurgu
Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile (Alicia Vikander) ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir * Film, Turing Testinde bir makinenin düşündüğünü söylemenin mantıksal olarak mümkün olup olmadığının karşılıklı sohbetle tespit edilmesine dayanıyor. (IMDB Sayfasına Git)
Chappie (Chappie) 2015120dk6.7Suç, Aksiyon, Bilim-Kurgu
Yakın bir gelecekte geçen filmde robotlardan oluşan bir polis ordusu, insanların güvenliğini sağlamakla görevlendirilmiştir. Ancak bu robotlardan bir tanesi olan Chappie bir gün kaçırılır ve yeniden programlanır. Bu andan itibaren dünyanın ilk düşünebilen ve hissedebilen robotu olan Chappie, artık otoriteler için bir tehdit olarak algılanmaya başlamıştır ve bir an önce yok edilmesi gerekecektir * Bilimkurgu ve komedi türlerindeki filmin yönetmeni, 'District 9' ile bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle izleyici karşısına çıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor. (IMDB Sayfasına Git)
Interstellar (Yıldızlararası) 2014169dk8.3Macera, Dram, Bilim-Kurgu
Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir... (IMDB Sayfasına Git)
Gone Girl (Kayıp Kız) 2014149dk7.9Gizem, Gerilim, Dram
Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick (Ben Affleck) ve Amy Dunne (Rosamund Pike) evliliklerinin beşinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır; zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda kendisini Amy'nin ailesinin hazırladığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır. (IMDB Sayfasına Git)
I Origins (Kök) 2014106dk7.6Bilim-Kurgu, Dram
Dr. Ian Gray, gözde bulunan iris tabakasının her insanda farklı olduğu gerçeğinden hareketle gözün evrimini araştıran bir moleküler biyologdur. Tanıştığı genç bir kadına aşık olup onu elinden kaçırdığında araştırmalarının hayatına işlediğini fark eder. Teorisini kanıtlamak uğruna dünyanın bir ucuna gidip tüm varlığını tehlikeye atmayı bile göze alacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Fury (Fury) 2014134dk7.5Savaş, Dram, Aksiyon
Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor. Beş askerden oluşan küçük ekip, zırhlı tanklarıyla, Almanya'da savaşın ortasında kalır ve bu ekip bölgede kalan son Amerikan ordusu askerlerinden oluşur. Birlik az sayıda askerden oluşmasının yanı sıra cephane anlamında da bir hayli zor durumdadır. Gruba komuta eden Çavuş Wardaddy'nin Avrupa'nın tamamını yıkıma uğratan bu savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altında olan bu bölgeden sağ salim çıkarabilmektir. (IMDB Sayfasına Git)
Predestination (Zamanın Ötesinde) 201497dk7.4Bilim-Kurgu, Gerilim
Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zaman ajanının hikayesini konu ediyor. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir * Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar. Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor. (IMDB Sayfasına Git)
300: Rise of an Empire (300: Bir İmparatorluğun Yükselişi) 2014102dk6.1Aksiyon, Savaş, Fantastik
Leonidas komutasında 300 Spartalı Pers İmparoturuna karşı eşi görülmemiş bir kahramanlık göstererek destan yazarlarken aynı anda Atina çevresinde geçen olaylar anlatılıyor. Atina’daki Askerlerin başında bulunan General Temistokles, ‘istilacı’ Pers ordusuna karşı Atina'yı savunuyor. İntikam peşinde olan Pers Artemis Temistokles ın saf değiştirerek Atina'yı teslim etmesini istiyor. Tabiki bunu kabul Etmeyen Temistokles Pers ordusuna karşı Yunanistan'ı birleştirmek için mücadele ediyor. (IMDB Sayfasına Git)
Transcendence (Evrim) 2014119dk6.0Gerilim, Bilim-Kurgu, Dram, Gizem
Dr. Will Caster (Johnny Depp), yapay zeka alanında çalışan ünlü bir bilim adamıdır. Dr. Caster var olan her şeyin zekası ile insan hislerini bir araya getiren duyarlı bir makina yaratmaya çalışmaktadır. Oldukça tartışmalı deneylerinin başarıya ulaşması aynı zamanda onu ne pahasına olursa olsun durdurmak isteyen anti teknolojik grupların bir numaralı hedefi haline getirmiştir. Tüm bunlarla beraber Dr. Caster'ı yok etmeye çalışan anti teknolojik grup hiç beklemedikleri bir şekilde deneyin bir parçası haline gelip, deneyin başarıya ulaşmasına katkıda bulunmuşlardır. Eşi Evelyn (Rebecca Hall) ve en iyi arkadaşı Max Waters (Paul Bettany)'da bilim adamıdır. En büyük korkuları, Will’in bilgiye olan açlığının sonu belirsiz bir çeşit güç savaşına neden olabilecek olmasıdır. Korkutucu olansa böyle bir durumda onu durduracak hiçbir şey olmamasıdır.. (IMDB Sayfasına Git)
Exodus: Gods and Kings (Göç: Tanrılar ve Krallar) 2014150dk5.8Macera, Dram, Aksiyon
Ünlü yönetmen Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı film, Hz. Musa'nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu ediniyor. Tevrat'ın bazı bölümlerinden esinlenerek yazılan hikaye, Musa'nın doğumu ve Mısır kraliyet ailesi tarafından evlat edilişiyle başlıyor. Sonrasında ise firavuna baş kaldırıp Mısır'da köle olarak çalıştırılan İbraniler'i serbest bırakılmasını sağlamasıyla başlayan ve ölümüne kadar geçen sürece odaklanıyor. Senaryosunu Bill Collage, Adam Cooper ve Steven Zaillian'ın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerini Christian Bale, Aaron Paul ve Ben Kingsley paylaşıyor. (IMDB Sayfasına Git)
Noah (Nuh: Büyük Tufan) 2014138dk5.6Dram, Macera
Noah, İncil’de geçen Nuh’un Gemisi hikayesinin uyarlamasıdır. İnsanların işlediği günahlarla harap edilen bir dünyada, Nuh’a ilahi bir görev verilir: dünyayı yok edecek olan Büyük Tufan’dan önce insanlığı kurtaracak bir gemi inşa etmek. Filmin senaryosunu Darren Aronofsky ile Ari Handel yazdı, senaryosunu Oscar adaylığı bulunan senarist John Logan düzenledi. Başrol ve Nuh rolünde ise Akademi Ödüllü oyuncu Russell Crowe bulunuyor... (IMDB Sayfasına Git)
The Wolf of Wall Street (Para Avcısı) 2013180dk8.0Suç, Dram, Komedi
Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90’ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir... (IMDB Sayfasına Git)
The Best Offer (En İyi Teklif) 2013124dk7.9Dram, Romantik, Suç, Gizem
Virgil Oldman, küçük hilelerle kadın portrelerini o yüksek tavanlı, unutulması zor odasında biriktiren ve eldivenleri olmadan hiç bir şeye dokunamayan, titiz bir adamdır. Bir gün Claire isminde, duvarların arasında yaşayan ve insan içine çıkma, evden dışarı adım atma fobisi olan bir kadınla tanışır. Aralarındaki yaş farkına rağmen Claire ile Virgil’in ilişkisi duvarların arasından ilerlemeye başlar. Bu tatlı duygu selinde Virgil’in dostu Robert da tavsiyeleriyle ona destek olur. (IMDB Sayfasına Git)
About Time (Zamanda Aşk) 2013123dk7.9Komedi, Dram, Romantik, Fantastik
21 yaşına basan Tim Lake (Domnhall Gleeson), ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e (Rachel McAdams) aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder. (IMDB Sayfasına Git)
Her (Aşk) 2013126dk7.9Romantik, Bilim-Kurgu, Dram
Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha (Scarlett Johansson) ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır. (IMDB Sayfasına Git)
Captain Phillips (Kaptan Phillips) 2013134dk7.6Aksiyon, Dram, Gerilim
Kaptan Phillips/Captain Phillips, yönetmen Paul Greengrass'ın, Amerikan bandralı yük gemisi Maersk Alabama’nın 2009 yılında Somali’li korsanlar tarafından kaçırılmasını konu alan çok katmanlı bir incelemesi. Film, Greengrass’ın gözünden, olayın çok sayıdaki global etkisini, hem çok heyecanlı bir gerilim olarak, hem de karmaşık bir portre olarak sunuyor. Film, Alabama’nın yönetici kaptanı Richard Phillips ( iki kez Akademi Ödülü® kazanmış olan Tom Hanks) ile onun Somali’li muadili Muse (Barkhad Abdi) arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Film, Akademi Ödülü® adayı Paul Greengrass tarafından yönetildi. Senaryo Billy Ray tarafından yazıldı... (IMDB Sayfasına Git)
Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi) 2013115dk7.4Gerilim, Suç
Film, J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg) isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan “Four Horsemen (Atlılar Çetesi)” ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek için de kullanırlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtırlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan FBI ajanı Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) ve Interpol ajanı Alma Dray (Mélanie Laurent) birlikte bu çetenin peşine düşerler. (IMDB Sayfasına Git)
The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby) 2013143dk7.4Dram, Romantik
Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway (Tobey Maguire) 1920’lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York’a gelir. Kendi Amerikan Rüyası'nın peşinden giden Nick, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) adındaki gizemli ve sürekli partiler veren bir milyonerin evinin yanındaki, kuzeni Daisy (Carey Mulligan) ve onun asil bir aileden gelen çapkın kocası Tom Buchanan'ın (Joel Edgerton) evlerinin karşısındaki eve taşınır. Nick de böylece süper zenginlerin hayallerinin, aşklarının ve yalanlarının büyüleyici dünyasına girmiş olur. Yaşadığı dünyaya, hem içinden hem de dışından tanıklık eden Nick imkansız bir aşkı, dürüst hayalleri ve büyük bir trajediyi anlatan bir hikaye yazmaya başlar. Hikayesinde, modern zamanlara ve o dönemde yaşanan mücadelelere ayna tutar. (IMDB Sayfasına Git)
Coherence (Paralel Evren) 201389dk7.3Gerilim, Bilim-Kurgu
Alışılagelmedik bir astronomik olayın meydana geleceği gece, sekiz arkadaş, doğa kanunlarına meydan okuyan, bir dizi sıkıntı verici olaya tanık olacaklardır. Bir yandan bilim kurgu bir yandan da insan ilişkileri üzerine olan bu yapım, konusuna iyice odaklanan, gizemle gerilime anında yoğunlaşan ve incelikle çekilmiş bir film. (IMDB Sayfasına Git)
Monsters University (Sevimli Canavarlar Üniversitesi) 2013104dk7.0Animasyon, Aile
Mike Wazowski ve James P. Sullivan, ayrılmaz bir çifttir, ama durum her zaman böyle olmamıştır. Bu iki uyumsuz canavar, karşılaştıkları andan beri birbirine dayanamamıştır. Sevimli Canavarlar Üniversitesi, Mike ve Sulley farklılıklarının üstesinden gelsin ve birbirlerinin en iyi arkadaşı olsunlar diye onlara kapılarını açar. (IMDB Sayfasına Git)
Snowpiercer (Kar Küreyici) 2013127dk6.8Aksiyon, Bilim-Kurgu, Dram
Hikaye gezegendeki neredeyse tüm insanları öldüren küresel ısınmayı durdurmak için yapılan başarısız bir deney nedeniyle gerçekleşen buz çağında geçiyor. Hayatta kalan insanlar Snowpiercer isimli bir trende yaşamaktadır. Bu insanlar aynı zamanda trende uygulanan sınıf sistemiyle de mücadele etmektedir. Filmle ilgili gayet açıklayıcı bilgiler verilmiş. Filmin arkasında Koreli senarist/yönetmen Bong Joon-ho bulunuyor. Bong son iki filmi Mother ve The Host’ta ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi. İlk İngilizce dilindeki filmi olacak Snowpiercer için seçtiği oyuncu kadrosu da harika görünüyor: Chris Evans, Song Kangho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Alison Pill, John Hurt ve Ed Harris... (IMDB Sayfasına Git)
We're the Millers (Bu Nasıl Aile!) 2013110dk6.8Komedi, Suç
David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat paraya sıkışan üç genç parasını ve malını çalarlar. Marihuana satıcısı Brad'e borcu olan David şimdi bu parayı ödemenin yollarını arar. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. David kılık değiştirerek aile babası olacaktır. Yolda kendisine dansçı Rose, uyuşturucu dağıtıcısı Kenny ve Casey Child eşlik eder!.. (IMDB Sayfasına Git)
Escape Plan (Kaçış Planı) 2013115dk6.7Aksiyon, Gerilim
Dünyanın en azılı suçlularının kalacağı bir hapishane inşa edilir. Tüm hapishaneleri inşa eden ve onlardan ustalıkla kaçabilen Ray Breslin (Sylvester Stallone) bu hapishaneyi kontrol etmek ve kaçışa uygun olup olmadığını anlamak için hapishaneye yerleştirilir. Ray düştüğü tuzaktan habersiz görevi kabul eder, hapishaneye yerleşir ve dünyanın en tehlikeli adamı Emil Rottmayer’den (Arnold Schwarzenegger) destek alarak hapishaneden kaçışlarını plânlar. (IMDB Sayfasına Git)
Man of Steel (Çelik Adam) 2013143dk6.5Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-Kurgu
Süper kahramanlar arasında en çok tanınan ve en çok saygı gören Superman'dir. Clark Kent / Kal-El (Henry Cavill) hayal edilemeyecek güçlere sahip olduğu için kendisini yabancılaşmış hisseden yirmili yaşlarında bir gazetecidir. Yıllar once gelişmiş gezegen Krypton'dan Dünya'ya getirilmiş olan Clark sürekli kendisine "Niçin buradayım?" sorusunu sormaktadır. Üvey anne babası Martha ve Jonathan Kent'in değerlerine göre büyütülmüş olan Clark kısa süre içinde süper yeteneklere sahip olmanın çok zor kararlar almak anlamına geldiğini fark eder. Dünya tam da dengeye ve istikrara ihtiyaç duyarken, saldırıya uğrar. Clark'ın yetenekleri barışı sağlamak için mi yoksa sonunda bölmek ve fethetmek için mi kullanılacak? Clark sadece dünyanın son umut ışığı olmak için değil aynı zamanda sevdiklerini korumak için de Superman olmuş olmalı... (IMDB Sayfasına Git)
Elysium (Yeni Cennet) 2013109dk6.4Bilim-Kurgu, Aksiyon, Dram, Gerilim
District 9 ile tanınan Neill Blomkamp'ın yeni projesi yine uzak gelecekte, 2154 yılında geçiyor ve yine uzayla yakın temas halinde ilerliyor. Bu seferki görev ise çoktan çökmüş olan dünyayı ve beraberinde insanlığı daha temiz bir dünyaya taşımak. Tıpkı Prometheus'yi çağrıştırırcasına, Yunan mitolojisine göndermeler içeren Elysium'da, 2154 yılında dünyada hala varlığını sürdürebilen yegane iki sınıfın çatışması temel alınmakta. Elysium'un varsıl ve şanslı "egemenleri" teknoloji alanında üst düzey bir gelişim gösteren gezegenlerinde lüks içerisinde yaşarken; "çürümüş dünya"da geri kalan kalabalık insan topluluğu tedavi ihtiyaçları için bile Elysium'a ihtiyaç duymaktadır. Ancak iki gezegen arasında yapılan anlaşmalar gereğince Elysium'a girmeleri kesin suretle yasaktır. Ta ki Elysium'a gitmekten başka çaresi kalmayan Max isimli sıradan bir adam çıkana dek... (IMDB Sayfasına Git)
Warm Bodies (Sıcak Kalpler) 201397dk6.4Korku, Komedi, Romantik
İşkence görmüş zombi (Nicholas Hoult) yürüyen ölüleri öldürmekle görevli bir asker olan kızıyla (Teresa Palmer) yaşadığı sıradışı bir ilişkinin ardından derin bir dönüşüme uğrar... Canlı ve ölünün kurduğu zayıf iletişim köprüsü bir yanda, kavganın iki tarafındakiler de dünyanın bir daha asla eskisi gibi olamayacağını kavrar. Warm Bodies Isaac Marion'un romanına dayanan bir öykü... Rob Corddry ve John Malkovich de oyuncular arasında... (IMDB Sayfasına Git)
The Purge (Arınma Gecesi) 201386dk6.2Bilim-Kurgu, Korku, Gerilim
Her sene belirli bir gün, sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalmadan bir suç işleme hakkınız olsaydı, ne yapardınız? Bir ailenin bir gece yaaşadığı hikayeyi anlatan The Purge’de dört kişinin kendilerini korumak için ne kadar ileriye gidebilecekleri test edilmektedir. Davetsiz bir misafir James Sandin’in yıllık tecrit döneminde etrafı çevrili güvenlikli evine zorla girer ve bir aileyi parçalayacak olaylar yaratmaya başlar. Geceyi saklandıkları ve kaçtıkları canavarlara dönüşmeden geçirmek James’in, karısı Mary’nin ve çocuklarının yapması gereken bir görev haline gelmiştir... (IMDB Sayfasına Git)
47 Ronin (47 Ronin) 2013119dk6.0Dram, Aksiyon, Macera, Fantastik
Destansı 3D fantastik-macera filmi 47 Ronin eski Japonya’nın en ebedi öyküsünden doğdu. Filmin başrolündeki Keanu Reeves 47 kaçak samurayın lideri olan Oishi’ye katılıyor. Birlikte ustalarını öldüren ve onları sürgüne gönderen hain efendiden intikam almak için yola çıkıyorlar. Vatanlarının onurunu kurtarmak için, savaşçılar sıradan savaşçıların ölümüne yol açabilecek bir dizi zorluktan geçmek zorunda kalıyorlar. (IMDB Sayfasına Git)
Oldboy (İhtiyar Delikanlı) 2013104dk5.9Dram, Gerilim, Gizem, Aksiyon
2003 tarihli orijinal filmin Amerika'da yeniden çekilen bu uyarlamasında, yıllarca hapis tutulan bir adamın, serbest bırakıldığında ortaya çıkan korkunç bir sırrı öğrenmesiyle değişen hayatını izleyeceğiz. (IMDB Sayfasına Git)
Django Unchained (Zincirsiz) 2012165dk8.1Dram, Vahşi Batı
İç Savaş'tan iki yıl önce, güneyde geçen Django Unchained'de Oscar sahibi Jamie Foxx eski sahipleriyle geçmişi yüzünden Alman bir ödül avcısı olan diş hekimi Dr. King Schultz'la (Christoph Waltz) bir araya gelen Django karakterini canlandırıyor. Schultz, katil Brittle kardeşlerin peşindedir ve ödülüne kavuşmasını sadece Django sağlayabilir. Doğru kabul edilen her şeye aykırı olan Schultz, Brittle kardeşlerin –ölü veya diri- yakalanmasını sağlarsa Django'yu özgürlüğüne kavuşturma sözü verir. Başarıyla sonuçlanan planlarının ardından Schultz, Django'ya özgürlüğünü verir ama birbirlerinden ayrılmazlar. Schultz, Django ile birlikte Güney'in en çok aranan suçlularını avlamaya koyulur. Çok önemli avcılık yeteneklerini geliştiren Django'nun aslında tek bir amacı vardır: Uzun zaman önce köle ticareti yüzünden kaybettiği karısı Broomhilda'yı (Kerry Washington) bulmak ve kurtarmak. Django ve Schultz'un arayışı sonunda onları Calvin Candie'ye (Leonardo DiCaprio) ulaştıracaktır. (IMDB Sayfasına Git)
The Pervert's Guide to Ideology (Sapığın İdeoloji Rehberi) 2012136dk7.6Belgesel
Ünlü Sloven filozof Slavoj Zizek ve yönetmen Sophie Fiennes, bu filmlerinde rüyalarımızın psikanaliz kadar sinemaya da etki ettiğini tartışıyorlar. Filmde Zizek, belirli film sahneleri üzerinden verilmek istenen asıl mesajları inceliyorlar. (IMDB Sayfasına Git)
Argo (Operasyon: Argo) 2012120dk7.2Dram, Gerilim
Gerçek olaylara dayanan "Argo" altı Amerikalıyı kurtarmak için düzenlenen, İran rehine krizinin sahne arkasında ortaya çıkan ve halkın yıllar sonra öğrendiği gizli bir operasyonu anlatıyor. İran devriminin kontrol edilemeyecek noktaya ulaştığı dönemde, 4 Kasım 1979'da militanlar Tahran'daki ABD elçiliğine saldırırlar ve içeride bulunan 52 Amerikalıyı rehin alırlar. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı başarır ve Kanada büyükelçisinin evine sığınır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin an meselesi olduğunun farkında olan Tony Mendez (Ben Affleck) adında bir CIA "sızma" uzmanı altı Amerikalının ülkeden sağ salim çıkmasını sağlayacak riskli bir plan yapar. Böylesine inanılmaz bir plan ancak filmlerde olmaktadır... (IMDB Sayfasına Git)
Looper (Tetikçiler) 2012118dk6.8Aksiyon, Gerilim, Bilim-Kurgu
Gelecekte geçen aksiyon gerilim filmi Looper'da, zaman yolculuğu icat edilmiştir ancak yasadışıdır ve sadece karaborsada mevcuttur. Mafya birinden kurtulmak istediği zaman, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir. O zaman devreye Joe (Joseph Gordon-Levitt) gibi kiralık bir katil girer ve işi gerçekleştirir. Joe gittikçe zenginleşmektedir. Hayat güzeldir ta ki mafya Joe'nun gelecekteki halinin (Bruce Willis) geçmişe gönderilerek öldürülmesine karar verene kadar... Filmin senaristi ve yönetmeni Rian Johnson'dır. Filmin diğer oyuncuları arasında Emily Blunt, Paul Dano ve Jeff Daniels da bulunmaktadır. (IMDB Sayfasına Git)
John Dies at the End (Finalde John Ölür) 201299dk6.3Korku, Komedi
Her alışta vücut dışı deneyim vaat eden bir ilaç vardır. Sokaktaki adı Soya Sosu’dur ve bunu alan kullanıcılar zaman ve boyutlar arasında gezinebilmektedir. Ama bazı geri dönenler artık insan değillerdir. Birden dünya dışı bir istila başlar ve insanlığın bir kahramana ihtiyacı doğar. Ama ortada sadece hiçbir işte tutunamayan kolejden terk John ve David vardır. Bu ikisi insanlığı kurtarmak için yaklaşan dehşeti durdurabilirler mi? (IMDB Sayfasına Git)
Chinese Zodiac (Çin Falı) 2012109dk6.0Aksiyon, Macera
Chinese Zodiac, çok sevdiğimiz Jackie Chan tarafından yazılıp yönetilmiş olan Hong Kong / Çin ortak yapımı bir film. Başrollerde Jackie Chan’in bizzat kendisinden başka Oliver Platt, Caitlin Dechelle, Steven Dasz, Kenny G (evet, evet, o bildiğiniz Kenny G), Andrew Dasz ve Alaa Safi var. Konusu çok kısa olarak şöyle; “Asian Hawk (Jackie Chan) dünyayı kurtarmak için Çin Burcu’nu simgeleyen bronzdan yapılmış 12 adet hayvan başının peşine düşer.” Chinese Zodiac, 58 yaşındaki Jackie Chan’in rol aldığı son aksiyon filmi olacakmış. Chan yaptığı açıklamada sebep olarak yaş, güvenlik ve aile ana başlıkları altında toplanabilecek faktörleri sıralamış. 5 farklı ülkede toplam 10 şehirde yapılan çekimler yaklaşık bir yıl, hazırlık aşaması ise yedi yıl sürmüş. Jackie Chan, Chinese Zodiac’de dövüş kareografı, yazar, yönetmen, yapımcı ve oyuncu olarak görev almış. Yani kısaca filmin her şeyi diyebiliriz. Chan’in bu film için ‘kariyerimin en önemli projesi’ demesi boşuna değil... (IMDB Sayfasına Git)
Intouchables (Can Dostum) 2011112dk8.2Dram, Komedi
Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe (François Cluzet), yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısını kullanamaz hale gelir. Driss (Omar Sy) ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar. (IMDB Sayfasına Git)
We Need to Talk About Kevin (Kevin Hakkında Konuşmalıyız) 2011112dk7.6Dram, Gerilim
Eva Khatchadourian (Tilda Swinton), Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat Eva, Kevin doğduğundan beri oğluyla yakın bir bağ kuramaz ve oğlunun tuhaf ve aykırı davranışlarıyla ilgili hep kendini suçlar. Kevin (Ezra Miller) giderek toplumsal ve ahlaki normların dışına çıkar. Babası Franklin (John C. Reilly) Kevin’in sadece bir “çocuk” olduğunda ısrarcıdır ve bu konuda Eva'nın elinden hiçbir şey gelmez. Ancak Kevin aslında daha yeni başlamıştır ve yapabilecekleri hayal edebilecekleri noktanın çok üstündedir. (IMDB Sayfasına Git)
Detachment (Kopma) 201198dk7.5Dram
Ölmek üzere olan bir okul. Sanki bu okula kanser teşhisi konulmuş ve bu okul gelmeyeceğini bile bile bir çare bekliyor derdine. Umut ve şefkat dolu bir öğretmen. Bu okula ve içindekilere konulan kanser teşhisini inkâr ediyor ve olamayacağını bile bile herkesin derdine derman olmaya çalışıyor. Zıvanadan çıkmış bir sürü öğrenci, öğretmenine küfür edenden tutun da hayvana işkence etmekten zevk alanına kadar. Bu öğrenciler yüzünden hayatından bezmiş bir sürü öğretmen, o kadar bezmişler ki öğrencilerine ilgi gösteren Henry’i bile yadırgıyorlar * Eğitim sistemine karşı kötümser, karanlık ve ciddi eleştirel bir film * Depresif, çarpıcı, deneysel bir film, öğretmenlik neymiş ergen nasıl olunurmuş; sorunlu öğrenci, sorunlu okul nasılmış çok iyi anlatmış (IMDB Sayfasına Git)
Source Code (Yaşam Şifresi) 201193dk7.2Gerilim, Bilim-Kurgu, Gizem
İlk filmi 'Ay' (Moon) ile eleştirmenlerden tam not alan Duncan Jones, yeni filminde başka birinin bedeninde uyanan bir askerin merkezinde geçen bir gerilim-aksiyon hikayesi anlatıyor.Kendini Chicago banliyö trenini havaya uçaran adamı bulmak zorunda olduğu bir görevin içinde bulan bu askerin Chicago'yu büyük bir felaketten kurtarması için sadece 8 dakikası vardır... (IMDB Sayfasına Git)
The Adjustment Bureau (Kader Ajanları) 2011106dk6.7Bilim-Kurgu, Gerilim, Romantik
Kaderimizi biz mi kontrol ediyoruz, yoksa görünmez güçler mi bizi idare ediyor? Senatoya girmek üzere olan, hırslı politikacı David Norris (Matt Damon) daha önce tanıdığı hiçbir kadına benzemeyen Elise Sellas’la (Emily Blunt) tanışır. Tam ona âşık olmaya başladığını fark ettiği an, gizemli adamlar çifti ayırmak için karşılarına çıkar. Bu adamlar sahip oldukları güçle, David ve Elisa’nın bir araya gelmesine engel olmak için, ellerinden geleni yapacaklardır. Bu yoğun engellemeler karşısında, David ya Elisa’nın peşini bırakıp daha önce kendisi için çizilmiş yoldan gidecek… ya da Kader’e karşı gelmek için her şeyi tehlikeye atıp onunla olacaktır. Ocean’s Twelve’in senaristi, Son Ültimatom’un yazarlarından George Nolfi'nin beyaz perdeye uyarlayıp yönettiği The Adjustment Bureau, Philip K. Dick’in (Gerçeğe Çağrı, Azınlık Raporu and Bıçak Sırtı) kısa öyküsünden uyarlanmıştır. (IMDB Sayfasına Git)
Enter Nowhere (Enter Nowhere) 201190dk6.6Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim
Three strangers arrive one by one at a mysterious cabin in the middle of nowhere only to learn they've been brought together for a reason. (IMDB Sayfasına Git)
Inception (Başlangıç) 2010148dk8.3Aksiyon, Bilim-Kurgu, Macera
Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmak olan Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Shutter Island (Zindan Adası) 2010148dk8.1Dram, Gerilim, Gizem
Filmde, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) isimli iki adli polis memurunun, Rachel Solando (Emily Mortimer) adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada çığrından çıkan işler davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Incendies (İçimdeki Yangın) 2010130dk8.1Dram, Savaş, Gizem
Aile dostları olan bir avukatın çağrısı üzerine annelerinin ölümünün ardından kendilerine yazılmış bir mektupla karşılaşan ikiz kardeşler Jeanne ve Simon, ölen annelerinin son arzusunu yerine getirmek amacıyla Lübnan'a doğru yola çıkarlar. Simon ilk başta isteksiz davransa da bir süre sonra o da kardeşi Jeanne'e katılır... Aradan geçen yıllar, ailenin tarihini karmaşık bir hale getirmişse de, çocuklar bu serüvenin izlerini sürmeye kararlıdırlar. Fakat gün geçtikçe daha fazla deştikleri geçmiş, kardeşleri yürek burkan gerçeklerle yüz yüze getirecektir. Orta Doğu'daki iç savaşın en karanlık dönemine ışık tutan İçimdeki Yangın, En İyi Yabancı Film Oscarı'na da aday gösterilmişti. (IMDB Sayfasına Git)
My Name Is Khan (Benim Adım Khan) 2010161dk7.9Dram, Romantik
Rizvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) birlikte geçiren Hindistan'lı bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika’ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan, beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül terör saldırılarından sonra Mandira’nın oğlu faşist kesimler tarafından dövülerek öldürülür. Öldürülme sebebi ise annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan’i terk eder ve ona gitmesini söyler. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip adının Khan olduğunu, ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. (IMDB Sayfasına Git)
Black Swan (Siyah Kuğu) 2010108dk7.6Dram, Gerilim, Korku
Nina Sayers (Natalie Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dans etmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Barbara Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Vincent Cassel) Kuğu Gölü’nün baş balerini Beth Macintyre’i (Winona Ryder) yeni sezonda değiştirmeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Leroy’un saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğu’yu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’ya rakip çıkan Lily (Mila Kunis) de Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç balerin arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır. Onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık. (IMDB Sayfasına Git)
The Next Three Days (Kaçış Planı) 2010133dk7.0Romantik, Dram, Gerilim, Suç
Mutlu bir evlilik sürdüren John ve Laura çiftinin hayatı, genç kadının bir cinayet soruşturmasında tutuklanması ile alt üst olur. Laura her ne kadar masum olduğunu söylese de, hapis cezasına çarptırılır. Laura'nın masumiyetinden şüphe etmeyen John, ailesini bir arada tutmaya çabaladığı kadar, karısının olayla ilgisi olmadığını kanıtlamak için tüm ipuçlarının peşinden gider.Laura'nın suçu en son çıkarıldığı mahkemede onanır. İntiharın eşiğine gelen Laura'yı kurtarmak için John'un elinde tek bir çare kalmıştır: Karısını hapishaneden kaçırmak. (IMDB Sayfasına Git)
Blue Valentine (Aşk ve Küller) 2010112dk6.9Dram, Romantik
Film, bir ilişkinin iki ayrı evresini anlatıyor. Dean Pereira (Ryan Gosling) ve Cindy Heller-Pereira (Michelle Williams) adlı iki gencin tanışıp aşık oldukları dönemi, yıllar sonra evliliklerinin tükenme noktasına geldiği günlerle paralel olarak izliyoruz. Birbirlerine güçlü bir tutkuyla bağlanıyorlar önce ama işin evlilik aşamasına geçmesi, biraz mecburiyetten kaynaklanıyor. Dolayısıyla üzerine etraflıca düşünülmemiş, temeli çok sağlam olmayan bir aile kuruyorlar. Ve bu aile, çok sevdikleri çocuklarına rağmen, zaman içinde hapishanelerine dönüşüyor. Tutku, ne kadar uğraşsalar da artık yeniden canlandırılamıyor. Cindy, hayatını mahvettiğini düşünmekten geri duramıyor. Dean ise aşırı bir sahiplenme içgüdüsüyle karısına sadece eziyet çektiriyor. (IMDB Sayfasına Git)
The Book of Eli (Tanrı'nın Kitabı) 2010118dk6.7Aksiyon, Gerilim, Bilim-Kurgu
Güneş patlaması sonrası kavrulmuş dünyada sağ kalanların yaşam mücadelesinde Eli (Denzel Washington) adlı bir adamın yok olmanın eşiğine gelen insanlığı kurtaracak olan bir kitabı koruma mücadelesini anlatıyor. (IMDB Sayfasına Git)
Buried (Toprak Altında) 201094dk6.6Dram, Gerilim, Gizem
Paul Conroy Irak'ta görev yapan bir Amerikan askeridir. Bir grup Irak'lı direnişçinin saldırısına uğrayan Paul, gözünü açtığında ölümle burun buruna olduğunu görür. Paul uyandığında kendisini bir tabutun içinde gömülü halde bulmuştur. Oraya nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmemektedir. Ölmemek için zamana karşı yarışmak ve klostrofobinin doruklarındaki bu kabusu atlatmak zorundadır. (IMDB Sayfasına Git)
The Experiment (The Experiment) 201096dk6.5Gerilim, Dram
Alman yapımı aynı adlı filmden uyarlanan bu filmde 26 kişi, psikolojik bir deney için gardiyan ve mahkum rolünü oynamaya başlarlar... Deneyin devamında olaylar karmaşık bir boyuta ulaşacak ve kontrolden çıkacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Legion (Kıyamet Melekleri) 2010100dk5.3Korku, Aksiyon, Fantastik
Dünyada Tanrı'ya olan inanç yok olduğunda insanoğlunu ikinci kez yok etmek üzere Legion melekleri yollanır.Bu sırada da son melek düşer ve insanlığın savaşı başlamış olur. İnsanların bu savaştaki tek umudu ise ıssız çöldeki küçük bir restoranda sıkışmış yalanlarla dolu bir gurup insan ve başmelek Michael'in kendisidir. (IMDB Sayfasına Git)
Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi) 2009153dk8.2Dram, Aksiyon, Gerilim, Savaş
“Soysuzlar Çetesi”nin konusu, Alman işgali altındaki Fransa’da başlar. Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa’nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) adlı kadın, katliamdan kılpayı kurtularak Paris’e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir.Aynı günlerda Avrupa’nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar. Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir. (IMDB Sayfasına Git)
Mr. Nobody (Bay Hiçkimse) 2009141dk7.9Bilim-Kurgu, Dram, Romantik, Fantastik
Filme adını veren Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşında Nemo isimli bir adamdır. Ölüm döşeğindeki Nemo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır. Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar... (IMDB Sayfasına Git)
Up (Yukarı Bak) 200996dk7.9Animasyon, Komedi, Aile, Macera
Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı... (IMDB Sayfasına Git)
3 Idiots (3 Aptal) 2009170dk7.9Dram, Komedi
Hindistan’da mühendislik okuyan Farhan, bu bölüme ailesinin zoruyla girmiştir. Farhan'ın asıl arzusu ise fotoğrafçılık eğitimi almaktır. Oda arkadaşı Raju ise fakir bir ailede büyümüş, bir an önce mesleğini eline alıp onlara bakmak için çırpınan bir mühendis adayıdır. Odalarına gelen Rancho (Aamir Khan) ise her ikisinden de tamamen farklı, tuhaf ve bir o kadar da zeki bir çocuktur. Birbirlerinin en yakın arkadaşı haline gelen Farhan, Raju ve Rancho, Rancho’nun içinde bulunduğu okulu ve eğitim sistemini değiştirme çabalarının sonucunda okulun diktatör hocası “Virus”ün görüş alanına girerler. Kendilerine ve tüm okula ilham olan, herkesten farklı düşünen ve sistemi değiştirmenin mümkün olduğunu savunan Rancho, mezun olduktan sonra ortadan kaybolur. Rancho’yu bulmak için yıllar sonra yollara düşen Farhan ve Raju, bu yolculuklarında Rancho’nun şaşırtıcı hikâyesine tanık olacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Celda 211 (Hücre 211) 2009110dk7.4Aksiyon, Gerilim, Dram
Juan gardiyan olmak üzeredir. İşe bir gün erken gelir. İki meslektaşı ona hapishaneyi gezdirirken, birdenbire tavandan düşen bir parçanın çarpmasıyla bayılır. Gardiyanlar onu ayıltmak için 211 numaralı boş hücreye götürür. Juan bilinci kapalı halde hücrede yatarken hapishanede bir ayaklanma patlak verir. Ayıldığında güç bir durumla karşı karşıyadır: Hayatta kalmak için mahkûm rolü oynamak zorundadır.. (IMDB Sayfasına Git)
District 9 (Yasak Bölge 9) 2009112dk7.4Bilim-Kurgu
1982 yılında hayatta kalan son uzaylılar, hayatta kalabilmek için dünyayı seçerler. Güney Afrika'nın bir gölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilirler. MNU isimli özel bir şirketin gözetimi altında tutulan uzaylılar, District 9 isimli bir bölgeye yerleştirilirler. Bu şirketin yetkilileri uzaylıların teknolojisinin sırlarını öğrenip uygulamayı, böylece de muazzam paralar kazanma peşindedir. Bunun için gerekli olan şey ise uzaylı DNA'sıdır. MNU çalışanı Wikus van der Merwe esrarengiz bir virüs tarafından saldırıya uğrar ve uzaylılara benzemeye başlar. Şirket şimdi kendi çalışanının peşine düşecek, Merwe ise tek sığınabileceği yer olan District 9'a doğru yola çıkacaktır... (IMDB Sayfasına Git)
Watchmen (Watchmen) 2009163dk7.3Aksiyon, Gizem, Bilim-Kurgu
86-87 yılları arasında basılan 12 sayıdan oluşan Watchmen yayınlandığı Soğuk Savaş Dönemi’nden fazlasıyla etkilenmiş bir çizgi roman. 85 yılında, Amerika ve Sovyetler Birliği’nin nükleer savaşın eşiğinde olduğu sıralarda New York’ta geçen hikayede, süper kahramanlar kostüm ve maskeleriyle günlük hayatın bir parçası olarak halkın arasında yaşamaktadırlar. Kendilerine atfedilen “süper-kahraman” tanımının aksine, ironik olarak süper güçleri olmayan bu kahramanlar, kanunlara bağlı olmadan kendi çabalarıyla adaleti sağlamaya çalışmaktadırlar. Eski arkadaşlarından birinin öldürülmesi üzerine, cinayeti araştırmaya başlayan Rorschach, aslında bu olayın süper kahramanlara yönelik çok daha büyük bir komplonun başlangıcı olduğunu düşünmeye başlar. Bunun üzerine, bu komployu engelleyebilmek için, dağılmış olan eski takımını bir araya getirmek için çalışacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
The Hangover (Felekten Bir Gece) 2009100dk7.3Komedi
Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas'a giden dört arkadaş, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanırlar. Ayrıca damat ortada yoktur. Bir gece öncesine dair hiçbirşey hatırlamayan üç arkadaş ip uclarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles'a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir. (IMDB Sayfasına Git)
(500) Days of Summer (Aşkın (500) Günü) 200995dk7.2Komedi, Dram, Romantik
Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt), hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn (Zooey Deschanel) ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kızı ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir. (IMDB Sayfasına Git)
Agora (Agora) 2009127dk6.9Macera, Dram, Tarih
O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia. Filmde Hypatia'yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella'nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia'nın trajik öyküsü. (IMDB Sayfasına Git)
Triangle (Şeytan Üçgeni) 200999dk6.8Korku
Atlantik Okyanusunda yatla gezi yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle gizemli bir gemiye binmek zorunda kalan bir grup insanın öyküsünü anlatacak. Jess (Melissa George) filmde yaşayacağı zihinsel bir karışıklık yüzünden, üç ayrı karaktere bürünecek ve korkunç deneyimler yaşamak zorunda kalacak. (IMDB Sayfasına Git)
Ninja Assassin (Ninja'nın İntikamı) 200999dk6.2Aksiyon, Gerilim
Dünyanın en ölümcül suikastçilerinden olan Raizo’yu (Rain) konu alıyor. Raizo, çocukken, varlığı bile bir söylence olarak kabul edilen gizli örgüt Ozunu Klanı tarafından sokaklardan alınıp bir ölüm makinesi olmak üzere eğitilmiştir. Arkadaşının klan tarafından acımasızca öldürülmesini bir türlü unutamayan Raizo, örgütten kaçar ve ortadan kaybolur. Şimdi intikamını almak için hazırlık yaparak beklemektedir. Berlin’de, APT ajanı Mika Coretti (Naomie Harris) birçok siyasi cinayeti Uzak Doğu’daki bir yeraltı örgütüne bağlayan yüklü bir para davasıyla karşılaşır. Amiri Ryan Maslow’un (Ben Miles) emirlerini hiçe sayan Mika, cinayetlerin ardındaki gerçeği öğrenmek için çok gizli dosyaları karıştırmaya başlar. Araştırmaları onu hedef hâline getirir ve Ozunu Klanı onu öldürüp sonsuza dek susturması için Takeshi’nin (Rick Yune) liderliğinde bir suikast ekibi gönderir. (IMDB Sayfasına Git)
Knowing (Kehanet) 2009121dk6.0Aksiyon, Macera, Dram, Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim
Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır.. (IMDB Sayfasına Git)
The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi) 2008162dk7.5Fantastik, Dram, Gerilim, Gizem, Romantik
Birinci Dünya Savaşı’nda oğlunu kaybeden kör bir saatçi tren istasyonuna yaptığı bir saati geri işlenmesi üzerine kurar, gidenler belki geri döner düşüncesiyle...Bu saat bir mucizeye sebep olur ve 1918’de savaşın bittiği gün doğan Benjamin Button’un hayat saati tersine işler. O 80’lerinde bir yaşlı olarak doğmuştur ve hayatı bir bebekliğinin ulaşabileceği ilk evresinde son bulacaktır.Benjamin tersine giden gelişmesinde ortama ayak uydurmaya çalışırken daha küçük yaşlarda bir kıza aşık olur. İlk önceleri kendi yaşlı görüntüsünden dolayı ondan uzak kalmaya çalışırken yaşları birbirlerini yakaladığında mutluluğu bulur ama ikisinin de daha gideceği yol vardır. (IMDB Sayfasına Git)
Ghajini (Ghajini) 2008183dk7.0Gerilim, Aksiyon, Dram, Gizem
Sanjay Singhania Hindistanın en büyük iş adamlarından biridir.Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Ama başına demir sopayla darbeler alan Sanjay kısa süreli hafıza kaybına uğrar ve Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer. (IMDB Sayfasına Git)
Güneşin Oğlu (Güneşin Oğlu) 200893dk7.0Komedi
Emekli edebiyat öğretmeni Fikri Şemsigil, eşi ve komşularıyla sakin bir hayat sürmektedir. Yıllarca, onu bu sıradanlıktan kurtaracak bir mucize beklemiştir. Nihayet beklenen olur. Teleskopla izlediği güneş tutulması, Fikri Bey’in hayatını bir anda değiştirir. Kontrolsüz bir şekilde başka insanların bedenlerine girip çıkmaya başlar. Fakat sonuç hiç de hayal ettiği gibi olmaz. Fikri Şemsigil, bir kâbusun içine düşmüştür. Şimdi tek gayesi bu durumdan kurtulmaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Loft (Çatı Katı) 2008118dk6.9Dram, Gizem, Romantik, Gerilim
Evli beş erkek. Lüks bir çatı katı. Metresler. Bir kadın cesedi. Çatı Katı'nın beş karakteri aynı zamanda beş cinayet zanlısı: Fazlasıyla güvenilir bir psikiyatr olan Chris, dost canlısı karizmatik mimar Vincent, sağı solu belli olmayan tehlikeli Filip, sesi soluğu çıkmayan Luc ve parti kuşu Marnix. Metreslerini çatı katına getiren bu beş adam arasında gizli bir anlaşma vardır, ama burada genç bir kadının cesedini bulmalarıyla beraber şüphe içinde birbirlerini suçlamaya başlarlar, çünkü evin yalnızca beş anahtarı vardır * Çatı Katı, Belçika sinema tarihinin en çok seyredilen ikinci filmi * Kadın erkek ilişkilerini sorgulayan ve katil kim sorusunu izleyiciye göreceli olarak sunan muhteşem kurgusuyla başarılı bir polisiye gerilim. filmde detaylar o kadar işlenmiş ki geri dönüşleri iyi kurgulayıp ters köşe yapmış. (IMDB Sayfasına Git)
Einstein and Eddington (Einstein ve Eddington) 200890dk6.9Tarih, Dram, TV film
1. Paylaşım savaşı sırasında bilim adamlarının yaşadıkları zorluklar ve bu zorlukları aşmanın yine bilim olduğunu düşünen iki teorem çürütücünün, yani Alman Einstein ve İngiliz Eddington’ın gerçeklere dayanan öyküleri, yarı belgesel havasında anlatılıyor (IMDB Sayfasına Git)
Never Back Down (Asla Pes Etme) 2008115dk6.6Dram, Aksiyon
Jake’in hayatındaki yeni dönüşümler, okulun en güzel kızı Baja ile tanışmasıyla başlar. Onun davetiyle bir partiye katılan Jake, orada Ryan adlı bir gençle istemeden kavga eder. Dövüşü kaybedince de çevresi tarafından küçümsenmeye başlar. Arkadaşı Max, Jake’e karışık savunma sanatları sporundan bahseder. Jake, bu sporun başlı başına bir sanat olduğunu fark eder. (IMDB Sayfasına Git)
Yes Man (Bay Evet) 2008104dk6.6Komedi
Filmde Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye “evet” demek. İlk başta, evet gücünü açığa çıkarmak Carl’ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir. (IMDB Sayfasına Git)
Jumper (Atlayıcı) 200888dk6.0Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu
Babasıyla birlikte yaşayan Davey evde mutsuz ve huzursuzdur. Artık daha fazla sabredemeyecini düşünen Davey evden kaçmaya karar verir. Fakat nereye gideceğini, nerede yaşayacağını bilemez. Bu soruna bulacağı çözüm ise istediği heryer olacaktır. Zamanla özel bir yeteneği olduğunu ve çok yüksek mesafelere zıplayabildiğini öğrenen Davey bu nedenle başının belada olduğunu ise sonradan farkedecektir. (IMDB Sayfasına Git)
Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) 2007165dk8.0Dram
Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film. (IMDB Sayfasına Git)
The Man from Earth (Dünyalı) 200787dk7.7Bilim-Kurgu, Dram
Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır. (IMDB Sayfasına Git)
Zodiac (Zodiac) 2007157dk7.5Suç, Dram, Gizem, Gerilim
Zodiac, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikâyesine dayanan bir gerilim filmi. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır. (IMDB Sayfasına Git)
I Am Legend (Ben Efsaneyim) 2007101dk7.1Dram, Korku, Aksiyon, Gerilim, Bilim-Kurgu
Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler. (IMDB Sayfasına Git)
Los cronocrímenes (Suç Zamanı) 200792dk7.0Bilim-Kurgu, Gerilim
Hector karısıyla yeni bir eve taşınmakta olan, kendi halinde bir adamdır. Birgün dürbünüyle etrafı incelerken ormanda çıplak yatan bir genç kız görür. Oraya gittiğinde suratında pembe bandaj olan bir adam ona arkadan saldırır. Ardından bir kovalamaca başlar. Bu kovalamacanın sonunda Hector onu bir saat geçmişe götürecek bir zaman makinesinin yanına gelir. Zaman makinesinden sorumlu adam Hector'a (Hector 2) asla kendisiyle (Hector 1) karşılaşmaması gerektiğini onun da zaman makinesine girmesi gerektiğini söyler ve işler sarpa sarar. (IMDB Sayfasına Git)
Meet the Robinsons (Robinson Ailesi) 200795dk6.8Animasyon, Komedi, Aile
Lewis, aile bulma özlemi içinde olan yetim bir çocuktur. Wilbur Robinson'la karşılaştığında Lewis'nin yaşamı değişir. Robinson onu herşeyin mümkün olduğu geleceğin dünyasına götürür. (IMDB Sayfasına Git)
La Habitación de Fermat (Kapan) 200788dk6.6Gizem, Gerilim
Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için gizemli bir mekana davet edilir. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir.Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Disturbia (Şüphe) 2007105dk6.6Gerilim, Dram, Gizem
Kale Brecht (Shia LaBeouf), babasının kazayla trajik ölümünden sonra girdiği bunalımı atlatmaya çalışan sorunlu bir gençtir. Asık yüzlü, içine kapanık ve çekingendir. İşlediği küçük bir suçtan dolayı yargıç tarafından ev hapsi cezasına çarptırılır. Annesi Julie ise (Carrie-Anne Moss) evin geçimini sağlayabilmek için gece gündüz çalışmaktadır. Tek isteği kayıtsız ve bezgin davranışlarda bulunan oğlunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek ,ona babasının eksikliğini hissettirmemek ve iyi bir gelecek sağlayabilmektir. Evinin duvarları adeta Kale’in üzerine üzerine gelmektedir. Zaman geçirebilmek için tüm ilgisini pencerenin dışındaki komşu evlerine yöneltince röntgenci bir genç olup çıkar. (IMDB Sayfasına Git)
Awake (Anestezi) 200784dk6.4Gerilim, Suç, Gizem
Clay, geçirdiği açık kalp ameliyatı sırasında “anestezik farkındalık” adı verilen durumu yaşamaktadır. Yani olup bitenin tamamen farkında olacak şekilde uyanıktır, operasyonu tüm acısıyla hissedebiliyordur ama anestezinin etkisiyle vücudu hiçbir şeye tepki gösteremeyecek şekilde paralize olduğundan, ameliyat ekibinin bundan haberi yoktur. Clay, zihni içinde bir yolculuğa çıkar. (IMDB Sayfasına Git)
The Number 23 (23 Numara) 2007101dk6.4Gerilim, Dram, Gizem
Walter, karısı Agatha ile sıradan bir yaşam sürerken Number 23 isimli bir kitabın eline geçmesi ile hayatını korkunç bir tekinsizliğin içine sürükler. Bu kitabı okudukça kitapta yazılanların kendi hayatı ile ilgili olduğunu düşünmeye ve hatta giderek buna saplantılı bir şekilde inanmaya başlar. Her geçen gün bu duruma kendini daha da çok kaptıran Walter, hayatının bütün dengesini kaybeder ve cinayet işlemeye kadar varacak bir gizemin girdabına kapılır. Batman Daima'dan sonra bir kez daha Jim Carrey ile biraraya gelen yönetmen Joel Schumacher, ilginç bir gerilim filmi ile karşımızda. Komedi filmleri oyuncusu olma janrını özellike 2003 tarihli Sil Baştan filmi ile yıkan Jim Carrey, dramatik bir rolde yine etkileyici bir performans sergiliyor. (IMDB Sayfasına Git)
Next (Sonraki) 200796dk5.9Aksiyon, Bilim-Kurgu, Gerilim
Cris’in özel yeteneği birkaç dakika sonra olacakları görebilmesidir. Onun bu gücünü kullanmak isteyen hükümetten kaçmak için, Vegas’ta takma bir ad hayatına sihirbazlık yaparak devam etmektedir. Bu özel yeteneği ona kumar masalarında da yardımcı olur. Anti - terör ajanı Callie, Cris’in bu özelliğini kullanmak ister. Tabi terörist grup da aynı nedenlerden Cris’i öldürmek istemektedir. (IMDB Sayfasına Git)
The Prestige (Prestij) 2006130dk8.2Dram, Gizem, Gerilim
19. yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar. (IMDB Sayfasına Git)
The Departed (Köstebek) 2006151dk8.1Dram, Gerilim, Suç
Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio), Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, “Güney Yakası”nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan (Matt Damon) da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Her iki adam da, içine sızdıkları organizasyonun planları ve karşı planları hakkında bilgi toplarken, sürdürdükleri çifte yaşamları yüzünden oldukça zorlanmaktadırlar. Ama hem gangsterler hem polisler aralarında bir köstebek olduğunu anlayınca, Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. (IMDB Sayfasına Git)
V for Vendetta (V for Vendetta) 2006132dk7.9Aksiyon, Gerilim, Fantastik
Film 2020 yılında ve İngiltere’de geçmektedir. Tarihte olaylar farklı gelişmiş, yokedici bir savaş dünyanın yüzünü değiştirmiştir. Yüzyıllar boyu libarelleşmenin simgesi olan İngiltere artık uzun bir süreden beri, totaliter ve faşist bir şekilde yönetilmektedir. Ne siyasi ne de kişisel özgürlüklerin olduğu bu ortamda aniden ortaya çıkan ve zaman zaman absürtlük derecesinde saçma terörist eylemlere kalkışan esrarengiz bir figür her şeyi değiştirecektir. Özgürlüğün anlamını bilmeyen genç bir kadını da... Gizemli V, belaya bulaşmış masum bir kadın olan Evey’i kurtarır. Ancak bu kurtarış, tam da ulusun kurtuluşunu temsil eder çünkü onun davranışı aslında toplumun uyanışını tetikleyen ve başkaldırıyı başlatan unsurdur. Tam da bu sebeple artık insanlık adına bir ayaklanma zamanıdır. Alan Moore’un romanından uyarlanan film, son derece epik bir hikayedir. (IMDB Sayfasına Git)
The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme) 2006117dk7.9Dram
The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın annesi maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder...Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. (IMDB Sayfasına Git)
Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) 2006102dk7.6Komedi, Dram
Hoover ailesinin her bireyi denemekten yılmayan sıcak insanlardır. Bir Volswagen minübüse doluşup ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkarlar. Bu üç günlük traji komik yolculuk sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanacaktır. Küçük Gün Işığım bilinen kalıpları kıran bir Amerikan yol komedisi. (IMDB Sayfasına Git)
Lucky Number Slevin (Şanslı Slevin) 2006110dk7.5Dram, Gerilim, Suç, Gizem
Suç dünyasında hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Özellikle de Slevin’ın bulaşmış olduğu suç dünyasında.Sevgilisi tarafından aldatılan, evinden atılan, üstüne üstlük bir yankesiciye kimliğini kaptıran Slevin, Los Angeles’ın bunalımlarından bir süre de olsa uzak durabilmek için New Yorklu arkadaşı Nick Fisher’dan dairesinin anahtarını ödünç alır. Oysa ki New York terk ettiğinden çok daha belalı bir şehirdir.Bir dönem ortak ancak nihayet düşman olan iki mafya babası, Patron ve Haham, Büyük Elma’yı ikiye bölmüş ve suç dünyasını parsellemişlerdir. Ancak oğlunun intikamını almaya niyetli olan Patron, Haham’ın oğlunu öldürtmek için bir kiralık katil tutar.Katilin planı daha da basittir. Patron’a borçlu birini bul, adamı öldürt. En kolay yem Nick Fisher’dan başkası değildir. (IMDB Sayfasına Git)
Inside Man (İçerideki Adam) 2006129dk7.4Suç, Dram, Gerilim
Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? Akıl oyunlarıyla dolu bu filmde, sadakat ve davranışlar her an sınanmaktadır. (IMDB Sayfasına Git)
The Illusionist (Sihirbaz) 2006110dk7.3Fantastik, Dram, Gerilim, Romantik
Marangoz bir ailenin oğlu olan Eisenheim (Edward Norton), aristokrat bir ailenin kızı Sophia'ya (Jessica Biel) aşık olur; ancak sosyal konumları nedeniyle ilişkilerinin yasaklanması sonucu Avusturya'yı terk ederek dünyayı keşfe çıkar. Eisenheim15 yıl sonra ünlü bir illüzyonist olarak isim yapmıştır; ülkesine döndüğünde eski sevgilisi Sophie Avusturya-Macaristan veliaht prensi Leopold (Rufus Sewell) ile nişanlanmak üzeredir. (IMDB Sayfasına Git)
Fanaa (Feda) 2006168dk6.7Aksiyon, Dram, Romantik, Gerilim
Zooni, kör ama çok güzel bir kızdır. Birgün tur rehberi Rehanla karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehanı kaybeder. Rehan’ın öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlar. (IMDB Sayfasına Git)
Black (Siyah) 2005122dk7.8Dram
8 yaşında, kör ve sağır olan bir kız olan Michelle, hırçın, kafası karışık ve hayatını sürdüremeyecek durumdadır. Dünyası "siyah"tır. Debraj onu karanlık ve karmaşadan ışık ve umuda yönlendirir. Çünkü o bir sihirbazdır * Bir yakınınız bu durumda olsa bu yöntemle eğitim veren birine emanet eder misiniz onu? Hadi ettiniz, filmde başarı sağlıyor bu yöntem ama gerçek yaşamda böyle bir olasılığın varlığını kabul edip güvenebilir misiniz? Hiç bir bilimselliği, gerçekçiliği olmayan bu yöntemin eğitim diye yutturulması korkunç. Sevgili öğretmenimiz küçük kızın bilinçsizce kendisine attığı tokata tokat ile karşılık vererek eğitiyor. Bravo, bravo, bravo. Hadi bakalım medrese sistemine geri dönelim dayak cennetten çıkmaydı değil mi? Tamam bu bir film deyip bu kısmını es geçsek geriye kalan ne? Şarlo yürüyüşlü bir adamın sulu sepken davranışları, içi boş beylik lafları! * Bu kadar abartılı oyunculukla dram değil komediye daha çok yakışıyor (IMDB Sayfasına Git)
Babam ve Oğlum (Babam ve Oğlum) 2005108dk7.7Dram
1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz(babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş)yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. (IMDB Sayfasına Git)
The Jacket (Çıldırış) 2005103dk6.9Gerilim, Gizem, Dram
Jack Starks, Körfez Savaşı sırasından başından ağır yaralanmasına rağmen hayatta kalabilmiş eski bir askerdir. İyileşmesine rağmen sürekli hafıza problemleri yaşayan Jack, hiç akrabası da olmadığı için bu krizleri daha da ağır geçirmektedir. Son çare olarak doğduğu kasabaya, Vermont’a geri dönmeye karar verir.Otostopla yoluna devam eden Jack, arabası bozulmuş sarhoş bir kadına yardım eder. Kadının 8 yaşında bir kızı vardır. Kanada sınırını geçmek üzere yol alan bir adam tarafından arabaya alınırlar ve biraz ileride polis kontrolü ile karşılarşırlar.Jack’in gelgitlerle dolu hafızasındaki son görüntüler bunlardır. Kendine geldiğinde bir akıl hastanesine hapsedildiğini fark eden genç adam, bir polis memurunu öldürmekle suçlanmaktadır. (IMDB Sayfasına Git)
El método (Metot) 2005115dk6.9Dram, Gerilim
Film, iş başvurusunda bulunan adayları elemek için, psikologlar tarafından geliştirilen "Grönholm Metodu"nun uygulanmasını konu alıyor. Metot, iş verenlerin, iş başvurusu yapan adayları, grup dinamiği içinde gözlemlemek amacıyla hazırladığı bir dizi testten oluşuyor. Bu öyle insanlık dışı bir metot ki; iş başvurusu yapanlar önce bir odaya kapatılıyor, hepsinin ne yapması gerektiği önlerinde bilgisayar monitörlerine gelen mesajlarla belirleniyor. İçerde birbirlerini elemek için kıyasıya bir mücadelenin içine çekilen adaylar, geçmişlerinden, kişiliklerine, cinsiyetlerine kadar daha bir dolu soruya cevap bulmak zorunda kalıyor. Verilen cevaplarında doğru olması yetmiyor, adayların uyanık olması ve diğer adayları da elemesi gerekiyor. Tam anlamıyla kapitalizmin ve onun iş ahlakının dışavurumu gibi. (IMDB Sayfasına Git)
Stay (Gitme) 200599dk6.6Gizem, Gerilim, Dram
New York'lu psikiyatrist Sam Foster için hayatında önce işi gelmektedir. Zamanla bütün işi gücü, intihara eğilimi sanat öğrencisi Henry Letham oluverir. Sanat dünyasının intiharlı sonlarından etkilenen Letham, 21. yaş gününde hayatına son vermeyi planlamaktadır. Sam Foster, hastasına yardımcı olmaya çalışırken kendi yaşamının kontrolünü kaybetmeye başlar. Artık gerçek ve düş'ün birbirini kovaladığı bir dünyaya adım atar. Bu dünyada hem kendisi hem de hastası birer gizeme dönüşür. New York da artık aynı şehir değildir. Ewan McGregor, Ryan Gosling, Kate Burton ile Naomi Watts'ın oynadığı, oyuncuları ile dikkat çeken psikolojik bir gerilim filmi. Özellikle Watts'ın rolü ile tam not aldığını ekleyelim. (IMDB Sayfasına Git)
Proof (Kanıt) 2005100dk6.4Dram, Gizem
27. yaşına adım adım yaklaşan Catherine’in bütün hayatı babasının yanıbaşında ve onun gölgesinde geçmiştir. Delilikle dahilik arasında gidip gelen profesör babası Robert’la yıllardır ayrılmamış olan genç kadının hayatı uzaktaki kız kardeşi Claire’in gelişiyle değişir. Bir yandan buyurgan tavırlarıyla başa çıkmaya çalıştığı ablası, diğer yandan kendisine olan ilgisini her fırsatta dile getiren babasının öğrencisi Hal... (IMDB Sayfasına Git)
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) 2004108dk8.1Bilim-Kurgu, Dram, Romantik
Joel Barish, iki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alıyor. Kadın, bir teknolojik deneye katılarak, ilişkilerini tamamen hafızasından silmiştir. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister...Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur! (IMDB Sayfasına Git)
The Notebook (Not Defteri) 2004123dk7.9Romantik, Dram
Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir aileden geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir. (IMDB Sayfasına Git)
Million Dollar Baby (Milyonluk Bebek) 2004132dk7.9Dram
Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood. (IMDB Sayfasına Git)
The Machinist (Makinist) 2004101dk7.5Gerilim, Dram
Trevor Reznik bir fabrikada işçidir. İşi sadece tekdüze değil, aynı zamanda yıpratıcı ve çok da gürültülüdür. En ufak bir dikkatsizliğin korkunç bir kazayla cezalandırılacağı türden bir iştir. Oysa, Trevor hiç bir şeye konsantre olacak durumda değildir; çünkü bir yıldır hiç uyumamıştır. Trevor gecelerini, Marie isimli garson kızla buluştuğu hava limanındaki kafeyle; sokak kızı Stevie’nin apartman dairesi arasında gidip gelerek geçirmektedir.Trevor’ın tuhaf hayatı bir de evindeki buzdolabının üzerinde şifreli mesajlar bulmaya başlayınca iyice esrarengiz bir hal alır. (IMDB Sayfasına Git)
A Very Long Engagement (Kayıp Nişanlı) 2004133dk7.3Dram, Romantik, Savaş
1. Dünya Savaşı sona ermekteyken, Mathilde isimli genç bir Fransız kadının en büyük savaşı başlamak üzeredir. Mathilde, nişanlısı Manech’in savaş mahkemesinde hüküm giyerek Fransa-Almanya ordularının arasında kalan tarafsız bölgeye gönderilen beş adamdan biri olduğunu ve bunun neredeyse ölüm demek olduğunu duymuştur. Manech’ini sonsuza dek kaybettiğini kabullenmek istemeyen Mathilde, sevgilisinin yazgısını öğrenmek için olağanüstü bir yolculuğa koyulur. Her dönemeçte Manech’in bu son günleri, bu son anları nasıl geçirdiğine dair farklı yorumlar duyar. Yine de asla yılmaz... İnatla sürdürdüğü neşeli tavırları ve umudunun güçlendirdiği şaşmaz inançla, soruşturmasını sonuna kadar götürürken kendisine yardım edenleri ikna, etmeyenleri de gözardı eder. Beş talihsiz asker ve aldıkları vahşet dolu ceza hakkındaki gerçeğe yaklaşırken, savaşın dehşetine ve hayatlarını etkilediği insanlarda bıraktığı izlere de yakından tanık olur... (IMDB Sayfasına Git)
The Terminal (Terminal) 2004129dk7.3Komedi, Dram
Victor Navorski Amerika yolundayken ülkesinde askeri darbe olması üzerine New York'un Uluslararası Havaalanında mahsur kalıyor. Pasaportu artık geçersiz olduğu için Amerika'ya girme hakkını yitirmiş durumda olan Victor ne ülkesine geri dönebiliyor ne de Amerikaya girebiliyor. ülkesindeki savaş bitinceye kadar havaalanı terminalinin transit yolcular salonunda beklemek zorunda kaldığında başına gelmeyen kalmıyor. (IMDB Sayfasına Git)
50 First Dates (50 İlk Öpücük) 200499dk6.8Komedi, Romantik
Dr. Henry Roth, Hawaii'nin ünlü playboylarından birisidir. Fakat Lucy ile tanışınca farklı duygular hissetmeye başlar. Kalbini çalan bu kadının dünyada çok az rastlanan bir rahatsızlığı vardır. Her gün bir önceki gün yaşadıklarını unutarak uyanan Lucy, sürekli yenilenen bir hafıza kaybı yaşamaktadır. Henry her yeni günde yeniden kendisini tanıtmak ve yeniden kendisinden etkilenmesini sağlamak zorundadır. Bu durum Henry'nin işini zorlaştırmanın yanında, aslında daha da fazla bağlanmasına sebep olacaktır.Adam Sandler ve Drew Barrymore'un uyumlu bir ikili oldukları 50 İlk Öpücük, hoş bir romantik-komedi olarak hafızalarda yer ediyor. (IMDB Sayfasına Git)
Secret Window (Gizli Pencere) 200496dk6.5Gizem, Gerilim
Ünlü gerilim romanları yazarı Mort Rainey, yeni kitabı üzerinde çalışmak üzere göl kıyısındaki ıssız evine çekilmiştir. Karısından yeni ayrılmış olan Mort, bir türlü kafasını toplayıp çalışamamaktadır.Bir gün garip görünüşlü John Shooter adında bir adam ziyarete gelir. Adamın iddiasına göre Mort, onun bir kısa öyküsünü çalarak kendi imzasıyla yayınlatmıştır. Shooter'ın uyarıları kısa zamanda tehditlere dönüşünce, Mort bir özel dedektiften yardım ister. Tüm yardımlara rağmen Shooter'ın durdurulamaması, olayların çığrından çıkmasına yol açacaktır.Panik Odası'nın yazarı David Koepp, bir Stephen King romanını başarıyla senaryolaştırmış ve yönetmen koltuğuna da bizzat kendisi oturmuş. Oscar adayı Johnny Depp'e, Oscar ödüllü Timothy Hutton ve usta aktör John Turturro eşlik ediyor. (IMDB Sayfasına Git)
Les Fils du vent (Rüzgarın Çocukları) 200490dk5.1Dram, Aksiyon, Macera
Yamakasi, Paris sırtlarında yaşayan inanılmaz yetenekleri olan 7 genç hakkındadır. Yamakasiler hiçbir hileye başvurmaksızın, yer çekimini hiçe sayarak binaların çatılarından, balkonlarından ve duvarlarından atlayıp sıçrarlar. Mahalledeki bütün gençler onlara hayrandır ve onları taklit etmeye çalışırlar. Yamakasilere özenen bir çocuk ağaca tırmanırken kaza geçirir. Yamakasilerin, işe karışması ve bir hayat kurtarmak için yeteneklerini ortaya dökmeleri gerekir. (IMDB Sayfasına Git)
Oldboi (İhtiyar Delikanlı) 2003120dk8.2Dram, Gerilim, Gizem, Aksiyon
Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar. 15 yıl sonra, serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir. 2004 Güney Kore Büyük Çan Ödüllerinde en iyi yönetmen başta olmak üzere birçok dalda ödül alan film, aynı zamanda 2004 Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülünün de sahibi oldu. (IMDB Sayfasına Git)
Big Fish (Büyük Balık) 2003125dk7.8Macera, Fantastik, Dram
William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Mystic River (Gizemli Nehir) 2003138dk7.7Gerilim, Suç, Dram, Gizem
1975 yılında sıcak bir yaz günü, Boston… Jimmy, Dave ve Sean isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından tarafından güya “belediye malına zarar vermeyi bırakmaları” için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. Aradan 25 yıl geçer. Küçük çocuklar artık büyür, bu süreçte de görüşmezler. Dave yetişkinliği boyunca bu olayın travmasını üzerinden atamamıştır. Üç çocuk babası olmuş eski sabıkalı Jimmy’nin 19 yaşındaki kızı Katie ölü bulunur ve Dave bir numaralı şüphelidir. Sean ise cinayetlerle ilgilenen bir dedektif olmuştur ve Katie cinayetiyle ilgilenmektedir. Bu durum 25 yıl sonra eski arkadaşları bir araya getirir. Cinayet eşelendikçe eski olaylar bir bir yüz üstüne çıkacak ve 25 yıl öncesine kadar gidecektir. (IMDB Sayfasına Git)
Jeux d'enfants (Cesaretin var mı Aşka?) 200393dk7.3Dram, Komedi, Romantik
Julien ve Sophie, okul yıllarından beri tanışan iki yakın arkadaştır. Sophie'nin Polonya kökenli olması nedeni ile sınıftaki ırkçı çocuklar tarafından taciz edilmesi ve Julien'in kanser olan annesi ve sorunlu babası ile yaşadığı sıkıntılar, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Haylaz ve hınzır yapıları ile sürekli olarak birbirlerinin cesaretlerini sınamaları ile başlayan süreç, zaman içinde ilginç bir cesaret oyununa dönüşür. Oyun icabı her biri sırasıyla, diğerine cesaret gerektiren, sınava sütyenle gitmek, okulun en sert çocuğunu tokatlamak gibi, zorlu görevler vermektedir. Oyunun kuralı çok basittir... ancak zamanla hayatın kendi zorlukları, bu oyunun bir parçasına dönüşmeye başlar. Ve oyun, gitgide inanılmaz bir aşk yaratır aralarında. Ama acaba bu aşk birbirlerine kavuşmalarındaki en büyük engel midir? * İzlediğim en farklı, en orjinal aşk filmlerindendi * Saçma sapan Amerikan romantik komedilerinden beklerseniz yanılmış olursunuz. (IMDB Sayfasına Git)
Identity (Kimlik) 200390dk7.2Gizem, Gerilim
Çölün ortasında bir gece. Korkunç bir kasırga dış dünya ile tüm bağlantıları koparır. 10 yabancı, tuhaf bir yolüstü oteline sığınmak zorunda kalmışlardır. Dışarıyla herhangi bir iletişim kurabilmek imkansız gibidir. Ve kaynağını tam olarak anlayamadıkları cinayetler başlar. Bir güç, tek tek hepsini öldürmeyi kafasını koymuştur. Fakat olaylara rastlantının penceresinden bakmayı bıraktıklarında, içinde bulundukları durumun çok daha karışık olduğunu farkederler. Amerikan bağımsız sinemasının heyecan verici isimlerinden James Mangold tarafından çekilen korku gerilim, oyuncularıyla da dikkat çekiyor. (IMDB Sayfasına Git)
Daredevil (Korkusuz) 2003103dk5.3Aksiyon, Suç
A man blinded by toxic waste which also enhanced his remaining senses fights crime as an acrobatic martial arts superhero. (IMDB Sayfasına Git)
Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala) 2002141dk7.9Dram, Suç
FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısının gerçek yaşam öyküsü... Frank Abagnale Jr henüz 18 yaşına gelmeden doktorluk, avukatlık ve büyük bir hava yolu şirketinde pilot yardımcılığı yapmtı. Kılık değiştirme ustası olan Abagnale, aynı zamanda son derece zeki bir dolandırıcıydı. 16 yaşındayken başladığı çek sahtekarlığını 26 ülkede sürdürerek 2,5 milyon dolar çapında dolandırıcılık yaptı. ABD tarihinin en başarılı banka soygununu gerçekleştirdi. (IMDB Sayfasına Git)
Minority Report (Azınlık Raporu) 2002145dk7.3Aksiyon, Gerilim, Bilim-Kurgu, Gizem
Ünlü bilimkurgu yazarı Philip K. Dick'in bir kısa öyküsünden yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan film, 2054'te Washington DC'de geçiyor.Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır.Anderton'ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton'ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur... (IMDB Sayfasına Git)
Panic Room (Panik Odası) 2002111dk6.7Suç, Dram, Gerilim
Meg Altman kocasından yeni boşanmış orta yaşlı bir kadındır. 11 yaşındaki kızı ile birlikte Manhattan'daki görkemli bir eve taşınırlar. İçinde asansörü de bulunan bu üç katlı muhteşem evin en önemli özelliklerinden biri, panik odası olarak nitelendirilen bir odaya sahip olmasıdır. (IMDB Sayfasına Git)
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Amelie) 2001122dk7.9Komedi, Romantik
Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir... Amelie aşık olmuştur. (IMDB Sayfasına Git)
A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) 2001135dk7.8Dram, Romantik
Film, önemli başarılarından uzun yıllar sonra Nobel Ödülü'ne layık görülen ünlü matematikçi John Nash'in gerçek hayat hikayesine odaklanıyor. John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ancak çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofreni belirtileriyle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir. (IMDB Sayfasına Git)
I Am Sam (Benim Adım Sam) 2001132dk7.5Dram
Otistik bir baba olan Sam Dawson (Sean Penn) etrafındaki sıradışı dostlarının yardımıyla kızı Lucy'i (Dakota Fanning) büyütmeye çalışır. Lucy, 7 yaşını doldurunca zeka düzeyi açısından babasını geçmeye başlar. Sam ile Lucy'nin kurdukları yakın ilişki devlete ait yetiştirme yurdunda çalışan bir kişinin dikkatini çeker. Bu kişi bir süre sonra Lucy'nin çocuk yetiştirme yurduna devredilmesini talep eder. Sam, kızını yanına almak için devlete karşı açtığı davayı bakması için avukat Rita Harrison'ı (Michelle Pfeiffer) ikna eder. Rita, çok başarılı bir avukattır, ancak bu tip davalara bakmama kararı almıştır. Bu davaya bakmaya ise arkadaşlarıyla girdiği iddia sonucunda karar verir. Sam'in kızına tekrar kavuşabilmesi için Sam ile Rita sisteme ve kanunlara karşı savaşa girerler... (IMDB Sayfasına Git)
Vizontele (Vizontele) 2001110dk7.3Komedi, Dram
Sene 1974. Van'ın Gevaş ilçesi. Köyün futbolcu delikanlısı Rıfat askere gidiyor. Sevgilisi Asiye ise gururlu bir kız. Üzüldüğünü göstermek istemiyor.Köyün delisi Emin'se teknoloji meraklısı. Ama kontrol edemediği bir tiki var. Başkalarının hareketlerini tekrar etmek. Tüm köy halkı sinemayla yatıp sinemayla kalkıyor. Bir gün TRT'den bir ekip köye TV vericisi getirmek için geliyor ama işi ciddiye almıyor. Deli Emin'se televizyon olayını onur meselesi yapıyor ve bu yolda tek destekçisi ilçenin belediye başkanı Nazmi Bey. (IMDB Sayfasına Git)
Ali (Ali) 2001157dk6.8Dram
O Cassius Clay olarak doğdu ... 1960'lı yıllarda ringlerde fırtına gibi eserek, otoriteler tarafından gelmiş geçmiş en iyi boksör olarak nitelendirildi. Vietnam Savaşı'na gitmeyi red ettiği için elinden alınan şampiyonluğunu tekrar geri kazandı. Müslümanlığı seçerek Muhammed Ali adını aldı. Medyanın ve kadınların sevgilisi oldu. (IMDB Sayfasına Git)
Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes (Yamakasi) 200190dk5.9Aksiyon, Suç, Dram
Yamakasi, Paris sırtlarında yaşayan inanılmaz yetenekleri olan 7 genç hakkındadır. Yamakasiler hiçbir hileye başvurmaksızın, yer çekimini hiçe sayarak binaların çatılarından, balkonlarından ve duvarlarından atlayıp sıçrarlar. Mahalledeki bütün gençler onlara hayrandır ve onları taklit etmeye çalışırlar. Yamakasilere özenen bir çocuk ağaca tırmanırken kaza geçirir. Yamakasi'lerin, işe karışması ve bir hayat kurtarmak için yeteneklerini ortaya dökmeleri gerekir. (IMDB Sayfasına Git)
Memento (Akıl Defteri) 2000113dk8.2Gizem, Gerilim
Leonard Shelby, pahalı takım elbiseler giyer, son model bir Jaguar kullanır; bunun yanında ucuz, tanınmamış motellerde konaklar ve ödemelerini hep nakit parayla gerçekleştirir. Başarılı bir iş adamı görüntüsündedir... Ancak Leonard'ın tek işi intikam almaktır; karısının ırzına geçip öldüren adamın peşindedir. Şüpheleri polis tarafından dikkate alınmayan Leonard'ın yaşamındaki tek mücadelesi, adalet arayışı uzerine kurulmuştur. Katili belirlemesinde ise büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Leonard'ın nadir görülen, tedavisi olmayan bir hafıza kaybı hastalığı vardır. "Kaza" oncesi olayları tüm ayrıntılarına kadar hatırlayabilen Leonard, 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye gittiğini ve neden gittiğini bilememektedir. (IMDB Sayfasına Git)
Gladiator (Gladyatör) 2000155dk8.1Aksiyon, Dram, Macera
Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius, Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Amores perros (Paramparça Aşklar Köpekler) 2000154dk7.6Dram, Gerilim
Octavio, genç bir delikanlıdır, kardeşinin karısı Susana ile kaçmaya karar verir. Köpeği Cofi, beraber kaçmalarına yardımcı olan paranın elde edilmesinde rol oynayan zalim bir aracı olur. Bu dokunaklı ihtiras üçgeni, yasak aşkın geri dönüşü olmayan bir yol haline gelmesiyle daha karmaşık bir hal alır. Bu arada Daniel, 42 yaşında bir adamdır, güzel model Valeria ile beraber yaşamak için karısını ve kızlarını terk eder. Yeni hayatlarını kutladıkları gün, kader Valeria’yı trajik bir kazaya iter. Bir adam her şeye sahip olduğunu düşündüğü anda, tüm hayatı birdenbire değişirse ne yapar? Daniel ve Valeria’nın küçük köpeği Richi, oturdukları dairenin ahşap zeminindeki boşluğa düşer. Bu olay onların kötü kaderlerinin de başlangıcı olur. Richi’nin kaybolması karşısında takındıkları tutum, her türlü zorluğa ve umutsuzluğa cesurca göğüs gerebilen aşk hikayelerine mükemmel bir örnek teşkil eder... (IMDB Sayfasına Git)
American Psycho (Amerikan Sapığı) 2000102dk7.3Gerilim, Dram, Suç, Korku
Babasının Wall Street'teki şirketinde çalışan Patrick Bateman, genç ve iyi görünümlü bir adamdır. Dışardan bakıldığında normal biridir Bateman, fakat gerçekte amaçsızca insan öldürmekte, kadın vücutlarından aldığı parçaları evinde biriktirmektedir.Bret Easton Ellis'in aynı adlı yankı uyandırmış romanından uyarlanan film, 1980'li yılların açgözlü kent yaşamına bir taşlama niteliğinde. (IMDB Sayfasına Git)
Frequency (Frekans) 2000118dk7.2Suç, Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim
Eğer zamanda geriye gidip hayatınızı sonsuza kadar değiştiren bir olayı tersine çevirme şansınız olsaydı, bunu yapar mıydınız? Ve bu ne olurdu? Polis memuru John Sullivan'ın başına gelen bir mucize ona gizemli geçmişinin kapılarını aralar. John, 30 yıl önce ölen babası Frank ile iletişim kurabildiğini farkeder. Fakat geçmişi değiştirerek, annesinin, yani Frank'in karısının esrarengiz bir şekilde öldürülmesini de içeren bir seri gizemli ölüm zincirini tetikler. Şimdi baba-oğul zamanla yarışarak kendileri için varolan gelecek tamamen yok olmadan önce bu olaya bir son vermelidirler. (IMDB Sayfasına Git)
Unbreakable (Ölümsüz) 2000106dk7.1Gerilim, Dram, Gizem
Korkunç bir tren kazasından yara dahi almadan kurtulan adam, bir anda insanların ilgi odağı olmuştur. Bu doğaüstü durumun açıklanması, David Dunn adlı kazaedenin (Bruce Willis) kendisi hakkındaki bazı gerçekleri keşfetmesine giden yolu açar. Bunlar olurken David’le tanışmak isteyen bir çizgi roman uzmanının alışılmadık durumla ilgili teorisi, iki adamı birbirine bağlayan garip bir denkleme dayanmaktadır. ALTINCI HİS’le adını duyuran yazar/yönetmen M. Night Shyamalan’dan, Hitchcock tatları da barındıran bir gerilim/bilimkurgu… (IMDB Sayfasına Git)
The Family Man (Aile Babası) 2000125dk6.7Komedi, Dram, Romantik, Fantastik
Jack Campbell (Nicolas Cage) hırslı, zengin, bekar, bağımsız ve başarılı bir iş adamıdır. Hayatta her istediğini elde etmiştir. Bir Noel gecesi gelişen garip olayların ardından kendini alternatif bir gerçeklikte bulur. Paranın ve yalnızlığın yerini, hiç mi hiç tanımadığı çocuklar ve pak az aşina olduğu karısı almıştır. Önce dehşete kapılan Campbell, zamanla bu yeni duruma adapte olur. Fakat ne yazık ki...Charles Dickens’in ünlü Noel klasiği A Christmas Carol’ın çağdaş bir versiyonu niteliğindeki filmin eleştirisi için tıklayın. (IMDB Sayfasına Git)
Fight Club (Dövüş Kulübü) 1999139dk8.4Dram
Dövüş kulübünün ilk kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır. Dövüş kulübünün ikinci kuralı da, kulüp hakkında konuşmamaktır... Filmin baş kişisi, sıradan hayatının girdaplarında bunalımlar geçiren bir sigorta müfettişi olan Jack, Kanserli olmadığı halde, uykusuzluğunu yenmek ve hayatına anlam katmak adına, kanserlilere moral destek sağlayan terapi gruplarına katılır. Orada, Marla Singer adlı bir kızla garip bir yakınlık kurar. Bir iş gezisi dönüşü ise, Tyler Durden adlı egzantrik karakterle tanışır. Durden, Jack'in olmak isteyip de olamadığı adam gibidir. Tyler'ın girişimleriyle bir yeraltı faaliyeti olarak başlayan dövüş kulübü, Jack'e hayatında yepyeni kapılar açacaktır... Ve tabii, bu kapılardan ister istemez Marla geçecektir... Fakat... Tyler Durden gerçekte kimdir? (IMDB Sayfasına Git)
The Matrix (Matrix) 1999136dk8.1Aksiyon, Bilim-Kurgu
İki türlü gerçeklik vardır: biri yaşanan, öteki yaşamın ötesinde olan. Bunlardan biri rüya, öteki de Matrix'dir. Neo, umutsuz bir çaba ile Matrix hakkındaki gerçeği araştırıyor. Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.Matrix Nedir? Neo, efsaneler aracılığı ile tanıdığı ve son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus'un gerçeği bildiğine inanmaktadır.Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Morpheus'u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. (IMDB Sayfasına Git)
The Sixth Sense (Altıncı His) 1999107dk7.9Gizem, Gerilim, Dram
Bir çocuk psikiyatrisi olan Dr. Crowe, yıllar önce bir saldırıya uğramış ve hayatı değişmiştir. Son ilgilendiği hastası, 6 yaşındaki bir erkek çocuğu olan Cole Sear'ın bir sırrı vardır. Çok az insana nasip olan bir yetenekle kutsanmış ya da lanetlenmiştir: ölmüş ama huzur bulamamış insanların etrafımızda dolaşan hayaletlerini görüp onlarla konuşmaktadır.Crowe, güçlerinin sınırlarını bilmediği ve anlayamadığı için korku içinde olan Cole'un yalnızca sırrını paylaşan tek kişi olmakla kalmayacak, aynı zamanda onunla birlikte cesur bir yolculuğa da çıkacaktır. İkisi de, içlerindeki boşluğu, yine kendi içlerine yapacakları bir yolculukta bulacakları şeylerle dolduracaklardır. Unutmamak gereken bir nokta daha olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim: gerçekler, bulundukları zaman çok acıtabilirler... (IMDB Sayfasına Git)
The Thirteenth Floor (13'üncü Kat) 1999101dk7.0Gerilim, Bilim-Kurgu, Gizem
Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahisi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir... (IMDB Sayfasına Git)
The Bone Collector (Kemik Koleksiyoncusu) 1999118dk6.7Dram, Gizem, Gerilim, Suç
Dedektif Lincoln Rhyme (Denzel Washington), New York'da çalışan ve özel davaların görüldüğü mahkemelerde bilirkişi olarak görev alan ülkenin en deneyimli kriminologlarındandır. Rhyme uğradığı bir saldırı sonucunda ağır yaralanır ve boyundan aşağısı felç olur. Yirmili yaşlarında henüz başında olan zeki kadın polis Amelia Donaghy (Angelina Jolie) genç yaşına rağmen yaşamın tüm yorgunluğunu omuzlarında hissetmektedir. Masa başına geçmeye hazırlanan Amelia karmaşık cinayetlerle örülü bir göreve çağrılır. Yeni işinin ilk gününde Rhyme ile tanışan Amelia bu olayda onunla birlikte çalışmaya ikna olur. (IMDB Sayfasına Git)
The Truman Show (Truman Şov) 1998103dk8.1Komedi, Dram
Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman’ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar… Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor. Peter Weir’in filminde söylemeye çalıştıkları ve Truman’ın trajedisi, kimi zaman beklendiği üzere gözlerinizi doldurmasa da, başı ve sonu olan eliyüzü düzgün bir Jim Carrey filmine kim hayır diyebilir. (IMDB Sayfasına Git)
Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) 1998169dk8.1Dram, Tarih, Savaş
Dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın (Matt Damon) ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller (Tom Hanks) tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
Good Will Hunting (Can Dostum) 1997127dk8.1Dram
Will Hunting (Matt Damon), son derece zeki fakat eziyet çekmiş genç bir adamdır. Bir matekatik dehasıdır. Yine başını derde sokan kahramanımızı, onun dehasını keşfeden Matematik Profesörü Lambeau (Stellan Skarsgaard) kurtarır ama iki şartı vardır: Will, Lambeau ile matematik derslerine katılmalı ve terapiye başlamalıdır. Bütün olup bitenler sırasında çekici ve yakışıklı Bay Hunting, başarılı ve güzel bir kızın ilgisini çekmeyi başarır. Katı ve talepkar profesör bu her an dönüşmeye hazır gençte bir kıvılcım ateşle güzel kız ise ona sevmeyi ve sevilmeyi öğretirken terapisti tüm ruhsal problemlerini bir bir çözmesine yardım eder. (IMDB Sayfasına Git)
Titanic (Titanik) 1997194dk7.8Dram, Romantik
Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack Dawson adlı genç ve fakir bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose DeWitt Bukater adlı zengin bir genç kız da vardır. İki genç şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
The Game (Oyun) 1997129dk7.6Dram, Gerilim, Gizem
Nicholas Van Orton hem iş hem de özel hayatında kontrolü elinde tutmaya alışkın, zeki ve başarılı bir işadamıdır. Bu düzenli hayatı, kardeşi Conrad'ın ona verdiği alışıldığın dışındaki doğumgünü hediyesi ile köklü değişikliklere uğrayacaktır. Artık bir ölüm kalımsavaşı başlamıştır. (IMDB Sayfasına Git)
Contact (Mesaj) 1997150dk7.3Dram, Bilim-Kurgu, Gizem
Uzayın derinliklerinden gelen bir takım mesajlar ile genç gökbilimci hayatının rüyasını yakalar. Pulitzer ödüllü Carl Sagan'ın romanından Oskar ödüllü Forest Gump'ın yönetmeni Robert Zemeckis tarafından beyaz perdeye uyarlanan filmde insanoğlunun ilk kez dünya dışından haber almasıkonu ediliyor. (IMDB Sayfasına Git)
Se7en (Yedi) 1995127dk8.3Suç, Gizem, Gerilim
7 ölümcül günahı işleyenleri kendi vahşi yöntemleriyle öldüren bir seri katil ve onun peşindeki iki polis dedektifin çabalarını konu alan bir gerilim başyapıtı.Yönetmen David Fincher imzalı film, gerek sürükleyici konusu gerekse oyuncuların performanslarıyla gişede büyük başarı yakalamıştı. En iyi kurgu dalında 1996'da ödüle aday olan film bu ödülü alamamıştı.Özellikle sürpriz kötü adamı ve çarpıcı finali ile şimdiden bir klasik olarak yerini aldı. (IMDB Sayfasına Git)
The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) 1995106dk8.2Dram, Suç, Gerilim
Polis San Pedro'da patlayan bir tekneyi araştırdığında 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişi, yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve Verbal Kint adında bir tetikçidir. Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak olayları anlatır. Beş suçlunun nasıl bir araya geldiğinden, kaçırılan bir kamyondan ve bir suç lordundan bahseder polislere...Özellikle kurgusu ve öyküsündeki gerilim ve sürprizlerle dikkat çekici bir başyapıt... (IMDB Sayfasına Git)
Braveheart (Cesur Yürek) 1995178dk7.9Aksiyon, Dram, Tarih, Savaş
13 yüzyıl İskoçyası. İngiliz Kralı Edward, İskoçya'yı da krallığına katmak istemektedir. İngiliz soylularına Prima Nocta, yani topraklarında evlenen her kadınla ilk geceyi geçirme hakkını vererek İskoç halkının ayaklanmasına sebep olur. Çocukken ailesini ve yakınlarını özgür İskoçya uğruna kaybeden William Wallace, yıllar sonra karısı da öldürülünce halkı organize etmeye ve İngilizleri topraklarından atmaya karar verir. Mel Gibson'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı bu epik yapım, ülkemiz sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır. 1996 yılında 10 dalda Oscar'a aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştü. (IMDB Sayfasına Git)
Forrest Gump (Forrest Gump) 1994142dk8.4Komedi, Dram, Romantik
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor. (IMDB Sayfasına Git)
Léon: The Professional (Sevginin Gücü) 1994111dk8.3Suç, Dram, Aksiyon
Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır. (IMDB Sayfasına Git)
Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü) 1993101dk7.5Romantik, Fantastik, Dram, Komedi
Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır. (IMDB Sayfasına Git)
Rudy (Rudy) 1993114dk7.4Dram, Tarih
Rudy, çocukluğundan beri hayranlıkla takip ettiği Notre Dame Üniversitesi'nin futbol takımına girme hayalinin peşinden koşan Rudy Ruettiger'ın hikayesini anlatıyor... Herkes onun başaramayacağını düşünürken Rudy onlara yanıldıklarını göstermek için hiç durmadan çalışır ve sonunda amacına ulaşır...Rudy filmi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Notre Dame futbol takımının oyuncusu Daniel Eugene "Rudy" Ruettiger hayatını anlatıyor. (IMDB Sayfasına Git)
Awakenings (Uyanışlar) 1990120dk7.8Dram
Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca labaratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar. (IMDB Sayfasına Git)
Back to the Future (Geleceğe Dönüş) 1985116dk8.3Macera, Komedi, Bilim-Kurgu, Aile
Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran'ın içine gizlenmiş icat, Marty'i yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu gösterişsiz Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmesi gerekmektedir. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır. (IMDB Sayfasına Git)
Baba Bizi Eversene (Baba Bizi Eversene) 197595dk6.9Komedi
Mahir, bir ilaç fabrikasında çalışan genç ve başarılı bir adamdır. Fabrikanın sahibi Fazıl Bey’in kızı Sevim ile Mahir geçmişte bir aşk yaşamışlardır. Bu nedenle Fazıl Bey, Sevim’i Mahir’den uzaklaştırmak için yurtdışına göndermiştir. Bir süre yurtdışında kalan Sevim’in dönüş vakti gelmiştir. Bu sırada Fazıl Bey’in küçük oğlu Erol’un başı derde girer. Erol, bir barda çalışan Şermin’le ilişki yaşamıştır. Şermin hamile olduğunu söyler ve bebeği Erol’a bırakarak kaçar. Erol bebeği birkaç gün evde saklar, ancak sonunda Sevim’e yakalanır. Sevim, Erol’u düştüğü zor durumdan kurtarmak için bir plân uygulamaya karar verir. Bu plân öte yandan Mahir’le Sevim’in kavuşmasını da sağlayacaktır. (IMDB Sayfasına Git)
2001: A Space Odyssey (2001 Bir Uzay Macerası) 1968149dk8.1Bilim-Kurgu, Gizem, Macera
1968 yılında Stanley Kubrick tarafından yönetilen bilimkurgu filmi. Senaryosu Kubrick ve ünlü bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke tarafından kaleme alınmıştır.Stanley Kubrick, Dr. Garipaşk filmini bitirmesinin üzerine bir bilimkurgu filmi çekmek ister; filme dönüştürülebilecek bir fikir geliştirmek üzere bilimadamı ve bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke’a danışır. Clarke da ’Sentinel’ adlı kısa öyküsünü önerir. Bunun üzerine önemli bir ortaklık kurulur: Kubrick ve Clarke, eleştirmenler, sanatçılar ve izleyiciler tarafından sıklıkla en başarılı bilim-kurgu olarak anılan ’2001: A Space Odyssey’i kurmaya başlarlar; Kubrick senaryoyu yazıp, geliştirirken, Clarke da aynı ismi taşıyan romanı yazar. Stanley Kubrick’in isteği üzerine, bu roman filmin gösterime girmesinden sonra yayınlanır. (IMDB Sayfasına Git)